Viure les matemàtiques

A Airina creiem que les matemàtiques són una eina per esdevenir persones amb iniciativa i capacitat per resoldre els problemes pràctics de la vida.

Les matemàtiques poden ser pràctiques i divertides. Per ensenyar matemàtiques a un infant no cal cap regla de càlcul, ni grans teoremes, ni explicacions complicades. Viure les matemàtiques consisteix a fixar l’atenció dels infants en la relació espacial dels objectes, les seves propietats geomètriques, línies, superfícies, mides…

Al principi matemàtic s’arriba des de la matemàtica: aquesta a de parlar per si sola, i l’alumne ha de fer-la seva, incorporar-la al dia a dia des de la manipulació i l’actuació empírica. Al Parvulari i a la Primària s’ha de tenir en compte les oportunitats que oferim als nens i nenes per interioritzar aquest món matemàtic.

El “joc heurístic” és l’eina que utilitzem a Airina per a la Llar d’Infants, més endavant, al Parvulari, fem servir “l’armari matemàtic”. A Primària apostem per una matemàtica on es prioritzi la vivència i experimentació directa de l’alumnat, ja sigui a través de material manipulable o les aules temàtiques, noves tecnologies (ordinadors i pissarres digitals), o altres eines d’aprenentatge com són els problemes “Quinzet”.

Al finalitzar l’etapa escolar intentem que, a més de coneixements, capacitats, habilitats i actituds, comencin a aprendre a mobilitzar tots aquests recursos per assolir la realització personal i posar les bases per esdevenir persones amb iniciativa i capacitat per saber afrontar la resolució de problemes complexos i imprevisibles, tot això amb l’objectiu de formar ciutadans capaços de resoldre els problemes pràctics de la vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *